Urge

Urge

Surge heter Urge i Norge!

Surge återuppstod i USA med buller och bång 2014, medan Urge levt ett undanskymt liv i Norge långt dessförinnan. Det var till och med där den först uppstod. Urge, eller Surge, är The Coca-Cola Companys citrusläsk som var stor under 90-talet och som skulle ta upp kampen med Mountain Dew. Tyvärr var det inget Sockerbiten kände till då, så vad passar bättre än att prova läsken nu.

Flaskan andas verkligen 90-tal och har korta fröjdiga norska texter på sig. Läsken är grumligt orange och doftar mycket citrus, men också lite som Pommac. Urge smakar dessutom som en söt och smakrik Trocadero. Eller Pommac. Eller Champis. Som en Fanta Citron med extra sötma. Som ni märker är det svårt att placera liknelsen. Eftersom både clementin, apelsin och citron samsas i smaken blir det en redig citruskompott av Urge. En djup fruktsötma kantstöts ibland av en metallisk bismak.

Urge är ganska svagt kolsyrad men det märks inte på raparna, vars smak berättar om att Urge innehåller lite koncentrat av apelsinjuice. Detta är en god läsk och jag förstår att norrmännen håller kvar vid den, även om en fadd bismak uppstår ibland.

Vad kostar Urge och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Norge. Tack läskeblask.se. Online hos kolonial.no (om du bor i Norge). Har du tur finns en rabattkod till Matsmart i Norge.
Rekommendation: Ska du till Norge – köp en för att försöka förstå hajpen i USA.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.