Mtn Dew Voodew

Mtn Dew Voodew

Årets mystiska halloweensmak på Mtn Dew är Mtn Dew Voodew som redan där får guldstjärna för sin ordvits.

Smaken är som sagt hemlig men det finns ett trick att lista ut den riktigt snabbt. Drick upp och dofta sedan i det tomma glaset.

Nu är det dags för en spoiler alert, om ni vill lista ut smaken själva. Det doftar galet tydligt av sockervadd. Men när glaset är fullt doftar det också lite citrus och vanilj, likt söt kristyr på en tårta.

Färgen är lite grumlig likt spökvatten. Kolsyran är len mot strupen, istället är det sötman som bränner. Vaniljsockersötman med extra sirap är påtaglig och det smakar lite sockervadd, men även citrus och födelsedagstårta. Den smaken amerikanarna kallar birthday cake. Sött med sött det vill säga.

Smaken känns inte skrämmande som halloween, mest som godiset på halloween. Sötman blir nästan för djup och mörk men den balanserar med syran så att dricka upp en hel burk går bra.

Man lämnas dock med det största intrycket från efterdoften, det är som att förflyttas till ett tivoli och att ha en färsk sockervadd i handen.

Vad kostar Mtn Dew Voodew och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Ovrhypd
Rekommendation: Det är klart att du ska prova lite voodoo.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.