Mtn Dew Flamin’ Hot

Mtn Dew Flamin' Hot

Mtn Dew Flamin’ Hot har Sockerbiten suktat efter ända sedan den släpptes som begränsad utgåva 2021. Som tur är valde Mtn Dew att släppa den ordentligt i år så att den kunde leta sig hela vägen till importbutiker. Man kan tro att den är smaksatt med Cheetos men så är faktiskt inte fallet, tydligen.

Burken oerhört läcker och med förhoppningar om att hettan ska påminna om favoriten Pepsi Fire knäcker vi den och häller upp den knallorange läsken.

En doft av apelsin och citron spelar trumma i näsborrarna tillsammans med ett sting av lite hetta. Vid djupare inandningar hostar man faktiskt till riktigt ordentligt av hettan.

Kolsyran är mjuk och smaken av citrus är djup. Här hittar vi alla former av syrlig frukt där mandarin känns mest framträdande. Sedan finns också apelsin, citron och zest av lime.
Sötman är på gränsen till sliskig men också mörk och djup på ett fint sätt.

Hettan då? Den är väl avstämd och sätter sig längst bak i gommen under en lång tid. På tungan märks den bara lite grann. Den påminner faktiskt lite om kanelhettan hos Pepsi Fire men den når inte riktigt upp i samma nivå. I eftersmaken gör den sig påmind länge i alla fall.

Förväntningarna var nog lite för högt ställda, så även om det är en riktigt god läsk finns en svårbestämd känsla av besvikelse när burken är slut.

Vad kostar Mtn Dew Flamin’ Hot och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Snackje
Rekommendation: Ja, jo, men ta ett 12-pack ändå. Man vet ju aldrig när den försvinner för gott.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.