Coca-Cola Spiced

Coca-Cola Spiced

Coca-Cola Spiced är en helt ny permanent smak från Coca-Cola i USA som finns på liten burk (222 ml), vanlig burk (355 ml) och på PET-flaska och den beskrivs som;

Raspberry Spiced Coke

Visst låter det alldeles underbart? Förväntningarna är höga efter hajpen som funnits innan lanseringen. Dessutom finns den både som fullsockrad och zero-version i USA. Vi får se om den letar sig hit, antingen till importhyllan eller det svenska sortimentet.

Direkt när den lilla söta burken kylts ned till cirka 4 grader Celsius är det dags att hälla upp och smaka och lukta på den mörka läsken.

En tydlig doft av hallongodis och någon typ av krydda, troligen kanel, möter doftreceptorerna och skapar harmoni. Söt och fruktig arom på samma gång vilket är ljuvligt.

Den välkända och finstämda originalcolasmaken byggs på av en djup och mörk ton av kola och sirapssötma. Det finns något kryddigt i smaken, men det är inte starkt som hos Pepsi Fire eller Mtn Dew Flamin´ Hot vilket är lite synd. Istället påminner det om kryddigheten från fyllningen i en kanelbulle.

Hallonsmaken passar fantastiskt fint ihop med colasmaken och det liknar Coca-Cola British Columbia Raspberry en hel del även om den har lite mer toner av godis här.

Många tankar om olika smaker kommer upp i huvudet när man dricker den här läsken. Geléhallon, farinsocker, kanel. Men framförallt känns det som en smak man skapar i en Coca-Cola Freestyle-maskin på måfå och som sen blir galet god.

Kolsyrenivån är mjuk och fin och för varje klunk blir det bättre när bubblorna sakta går ur och smaken blir tydligare. Det kan vara värt att dekantera läsken som ett fint vin. Eftersmaken är oväntat tunn från en så smaktjock läsk.

När denna recension sen ska sammanfattas och betygsättas är det bara att inse att tre burkar redan slunkit ned och Sockerbiten gärna vill ha en till, direkt. Även om besvikelsen att läsken inte har någon hetta består, är det med ett leende på läpparna.

Vad kostar Coca-Cola Spiced och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: eBay, förhoppningsvis snart hos Coopers Candy. Tack Masse för denna burk!
Rekommendation: Smaka, såklart! Det är svårt att sluta när man öppnat en burk.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.