Mars Praliné Croustillant

Mars Praliné Croustillant

Mars Praliné Croustillant kan vara den mest oklara varianten på Mars-glass. I alla fall vad gäller namnet. Vad betyder ens Parfum Praliné Enrobage Croustillant? Google translate säger Praline Flavor Crunchy Coating och det låter ju rimligt om man tittar på bilden som vittnar om något krispigt i skalet. Hur som helst lockar det ordentligt, så vi sätter igång.

Chokladöverdraget är tunt, sött och smörigt. Mjölkchokladen är god och inuti finns små bitar av krisp. Krispet är härligt luftigt och bjuder på ett sting av sälta och lite kolasmak. En riktigt lyckad extra komponent helt enkelt.

Nougatglassen är gräddig och fin med en mild smak. Kolasåsen är mysigt kletig och smörigt god, även om det gärna hade fått vara lite mer.

Storleken på glassen är perfekt, ganska liten, och den gör sig faktiskt bättre som glass än godis. Sist hänger krispet kvar i munnen och påminner om torkad croissant.

Vad kostar Mars Praliné Croustillant och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta
Rekommendation: Hittar du, så köp såklart!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Mars Parfum Praliné Enrobage Croustillant

Hela namnet verkar ju vara Mars Parfum Praliné Enrobage Croustillant.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.