Coca-Cola Orange Vanilla

Coca-Cola Orange Vanilla

Tack PostNord för att kostnaden för en burk Coca-Cola Orange Vanilla blev drygt 150 kronor. Ganska hängivet av Sockerbiten ändå? Lika bra att dricka den med andakt då inget hörts från Coca-Cola Sverige att börja producera den här. Vi får förlita oss på att Coopers Candy får hem den inom kort.

Detta är för övrigt den första nya smaken från The Coca-Cola Company på 10 år, då vaniljcolan lanserades. Specialsmaker har såklart förekommit sedan dess. Orange Vanilla finns även som Zero.

För kuriosa så passar Sockerbiten på att dela burken med Marc som skapat Hjortrongranat och leder programmet P3 med Marc Strömberg, David som driver Soda Nation och Andreas från Gottepodden och Allthenomnoms, som alla också är läskälskare av rang. Det ska visa sig att vi tycker ganska lika.

Coca-Cola Orange Vanilla doftar svagt av apelsin, cola och lite choklad, nästan som Romerska bågar. Det ska visa sig att smaken drar sig till de trakterna också.

Apelsinsmaken blir rund och fin tack vare vaniljen. Men det är ändå inte lika barnsligt som exempelvis glass. Lite oväntat faktiskt. Smakerna samarbetar fint och den ganska vassa kolsyran är ovanligt stark för att vara amerikansk.

Alla smaker är ganska svaga, men apelsin och vanilj fungerar fint ihop. Sötman är störtskön. Det går att förstå att Coca-Cola Orange Vanilla vann tycke i fokusgruppen, även om den inte slår en klassisk Vanilla Coke.

Sammanfattningsvis så är det känslan av svindyra Romerska bågar som består. Och sällskapet den inmundigades med såklart.

Vad kostar Coca-Cola Orange Vanilla och var köper jag den?

Pris ca 150 kr. Troligtvis kring 15 kr när den finns som import.
Inköpsställe: Ebay. Snart hos Coopers Candy.
Rekommendation: Vänta tills Coopers Candy eller Soda Nation tar hem den. Eller tills om mot förmodan Coca-Cola Sverige börjar producera den. Drick sedan och njut. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.