Coca-Cola Zero Lime

Coca-Cola Zero Lime

Coca-Cola Zero Lime är tillsammans med Coca-Cola Zero Koffeinfri 2022 års första nyheter från Coca-Cola. Kikar vi på innehållsförteckningen får vi reda på att burken innehåller hela 0,5 % limejuice. Detta blir ett undantag från Sockerbitens regler, men eftersom det är en så stor nyhet måste den provas.

Citrussmaken håller högre kvalitet än vad Coca-Cola Lemon gjorde i början. Nu känns det som Lemon-receptet uppdaterats till det bättre dock.

Det bubblar friskt när den bärnstensfärgade läsken hälls upp. En pikant doft av nyrivet limeskal blossar upp. Det luktar gott och inte som rengöringsmedel, vilket kan vara ett problem hos viss citrusläsk.

Ni som följer Sockerbiten vet att det kommer komma en kommentar om att sötningsmedlet smakar jord, metall och tjock sirap. Det är inget undantag här, men limen gör ett riktigt bra försök att maskera bismakerna. Tyvärr sitter det kvar länge i eftersmaken.

Limesmaken är väl avvägd mot kolasmaken, den känns sommarfräsch och skulle göra sig riktigt bra med socker. Limen är tydlig och skiljer sig från citron. Gillar ni Zero och citrus lär detta bli en succé.

Vad kostar Coca-Cola Zero Lime och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Coca-Cola (bucketlist-bud!). Finns hos Coopers Candy, Klippkungen, Mathem.
Rekommendation: Som vanligt, klarar du sötningsmedel kan det bli succé!

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Se hit! Sockerfritt betyg från tredje part

Läskälskaren Marc Strömberg säger:

Jag kan nog inte säga något mer än att den är syrligare än Coke Zero Lemon, men fortfarande inte lika vass som Pepsi Max Lime, och inte lika frisk. Lite anonym. Cokes limesmak är verkligen mer en ”riktig” lime. Fruktigare, bredare. Pepsi Max-limen är textbok smakessens. Syrlig, godisig, artificiell. Samma med Cokes citronsmak. Betyg 3 av 5.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.