Coca-Cola Lemon

Coca-Cola Lemon

Äntligen släpper Coca-Cola en ny smak med socker och det är Coca-Cola Lemon som står på menyn. Burken är ganska anonym förutom en gul topp.

Vi får hoppas att det här bara är början på sockrade smaker. Sockerbiten ser fram emot peach, raspberry, cherry vanilla och allt gott från Coke Freestyle-maskinerna. Men hur är läsken då?

Det doftar friskt och gott av citronskal och citronjuice på flaska. Det är ingen tvekan om att nivån på citrus är hög i denna läsk. Färgen är fint mörkbrun och kolsyran är ganska vass.

Det finns en tydlig smak av citron som funkar fint med den goda colan. En känsla av ekologisk hantverkscola träder fram. Men efter några klunkar blir det nästan för surt, som att citronen i originalet förstärkts lite väl mycket.

Eftersmaken bjuder på ännu mer citrus som sitter kvar på tungan länge. Tyvärr blir det inte godare än originalet men det är en bra variant, som vi som sagt hoppas bara är början på roliga smaksättningar.

Vad kostar Coca-Cola Lemon och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Klippkungen och Coopers Candy. I vanliga butiker vecka 38. Just nu på kampanj hos Matsmart. Kika efter en Klippkungen rabattkod här.
Rekommendation: Måste testas såklart. 

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.