Snickers Extra Caramel

Snickers Extra Caramel

Snickers Extra Caramel har tidigare (2013) funnits som Snickers Maximus och i USA heter den Snickers Xtreme. Det är helt enkelt en Snickers där nougaten ersatts med kolasås och mer nötter. Därav doftar den mycket jordnöt och lite choklad.

Den är härligt seg att tugga igenom. Trots namnet så är det jordnötterna som tar extra plats istället för kolan. Hur seg och smörig den än må vara, så är det ganska svag smak på kolan. Det är de extra jordnötterna, som är ganska stora dessutom, som ger mest smak eftersom de finns överallt i kolasåsen.

Chokladen är fet och söt och tillsammans med kolan blir det enormt sött. Den borde helt enkelt hetat Extra Nuts eftersom det är så oväntat svag kolasmak. Segheten är det bästa med denna Snickers när smaken vägrar att övertyga.

Vad kostar Snickers Extra Caramel och var köper jag den?

Pris ca 5 kr.
Inköpsställe: Klippkungen
Rekommendation: Limited Edition, så alltid kul att testa. Ställ ned förväntningarna på karamellen dock. 

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Extra Caramel i en Snickers

Här kan ni se hur mycket nötter det är i Snickers Extra Caramel.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.