Häagen-Dazs Caramel Collection

Häagen-Dazs Caramel Collection

Samarbete med Mathem


Häagen-Dazs Caramel Collection
med fyra små bägare släpptes som en överraskning för några veckor sedan. Vad kan vara bättre än en alldeles egen portion med kolaspäckad gräddglass? Vi kan väl gå igenom smakerna en för en.

Salted Caramel

Detta är ju en riktig modern klassiker som Sockerbiten testat tidigare, den stora bägaren. Här får vi samma goda krispiga knäck, gräddiga glass och salta kolasås i en söt portionsförpackning. Det är med andra ord lika gott här, så läs recensionen av Häagen-Dazs Salted Caramel om du vill veta detaljerna.

5 av 5 sockerbitar.

Vanilla Caramel Brownie

Denna kombination är också en klassiker och fungerar riktigt bra i stor bunke. Tyvärr blir det inte riktigt lika bra i liten storlek. Browniebitarna är inte lika stora och kolasåsen försvinner lätt.

Även när det gäller denna smak finns recensionen av Häagen-Dazs Vanilla Caramel Brownie hos Sockerbiten såklart. Skillnaden i denna version är att brownien är strösslad i små flagor och att kolasåsen nästan är obefintlig, vilket är synd då de är huvudkomponenterna i smaken. Vaniljglassen är lika bra som vanligt.

3 av 5 sockerbitar.

Dulce de Leche

För att låta som ett hack i skivan, men även Häagen-Dazs Dulce de Leche finns recenserad hos Sockerbiten sedan tidigare. Denna bägare bjuder på enormt len och god kolaglass med en minimal rippel av kolasås. Klassisk även denna, och god. Men även denna verkar fungera bättre i stor bägare av någon anledning.

3,5 av 5 sockerbitar.

Speculoos Caramel Biscuit & Cream

Yes, det finns en nyhet i lådan! Den sista smaken har Sockerbiten inte stött på tidigare och det ska visa sig vara en succé.

Glassen doftar sött och smörigt av kakor, typ Digestive. I glassbasen finns sedan goda och lite sega kakbitar som smakar som en god cheesecakebotten. Vissa är dessutom lite extra krispiga och salta.

Själva glassbasen är söt och mjölkig och passar bra till kakbitarna, som att doppa i mjölk. Tillsammans påminner allt om Strawberry Cheesecake, men utan jordgubbarna. Det finns lite kolasmak men den härstammar inte från någon sås, den sitter i glassen istället.

4 av 5 sockerbitar.

Vad kostar Häagen-Dazs Caramel Collection och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Mathem (Missa inte! Använd koden ”SOCKER” så får du glassen på köpet vid köp över 700 kr, gäller alla kunder t.o.m 21/11)
Rekommendation: Smått är bevisligen gott!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Häagen-Dazs Caramel Collection Speculoos

Favoriten!

Häagen-Dazs Caramel Collection burkar

Små söta burkar!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.