Nöt-Crème Delicatoboll

Nöt-Crème Delicatoboll

Nyhetshösten har äntligen börjat och först ut är Nöt-Crème Delicatoboll som förhandslanserats hos Hemmakväll. Chokladpralinen kommer till andra butiker om några veckor tillsammans med en Kondisbit med smak av Nöt-Crème, ni kan läsa lite mer om det här.

Pralinen doftar lite choklad och kokos och som vanligt är det smöriga chokladskalet alldeles för tjockt och av låg kvalitet.

Fyllningen är verkligen exakt som en Delicatoboll med smak av kakao, socker och kokos. Möjligen är fyllningen lite lösare i konsistensen eller så är det bara som en riktigt färsk Delicatoboll. Den är dock lika krispig av socker och kokos, så det krasar mellan tänderna.

Chokladlagret smakar mest ischoklad eller blockchoklad, men det funkar helt okej tillsammans med fyllningen. Det smälter ihop till en fet chokladboll baserad på enormt mycket smör. Smaken av kokos är tydlig och hänger kvar länge i eftersmaken och i tänderna.

Även om denna pralin inte är någon överraskning när det kommer till smak, så är det en av de bättre Nöt-Crèmepralinerna tack vare den fastare fyllningen. De andra bollarna har så rinniga fyllningar.

Det finns dock ingen Nöt-Crème i bilden alls, förutom logotypen på pralinen. Allra sist kvar på tungan lämnas en brännande sötma.

Vad kostar Nöt-Crème Delicatoboll och var köper jag dem?

Pris ca 2 kr/st.
Inköpsställe: Hemmakväll och Coopers Candy. I övriga butiker v38, såsom MatHem m.fl.
Rekommendation: Älskar du Delicatobollar och billig choklad är detta något för dig.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladpraliner

Chokladpraliner med fyllning av Delicatoboll. Genialiskt eller för mycket av det goda?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.