Marabou Pepparkaka

Marabou Pepparkaka

Äntligen kommer även Marabou med en julig chokladkaka, nämligen Marabou Pepparkaka som Sockerbiten skrivit om tidigare här. Nu är den tillgänglig i butiker på nätet och det är dags att sätta tänderna i denna Limited Edition-chokladkaka.

Förpackningen är ganska lockande och innanför plasten finns en chokladkaka som doftar kryddigt av ingefära och mjölkchoklad.

I varje tugga stöter man på krispiga kakbitar med mycket smak av pepparkaka. Det är verkligen ordentligt med kryddor i smaken och det känns nästan lite hembakat. Mysigt värre.

Chokladen är som vanligt enormt söt och fet och god. Den mycket krispiga konsistensen hos kakbitarna passar fint till det smöriga. Det här är onekligen en chokladkaka som kommer att gå hem i stugorna, även om vissa kanske tycker att kryddningen är för stark.

Det blir ett oväntat fint möte mellan pepparkaka och choklad. Förhållandet i mängd mellan de två huvudingredienserna är väl avvägt och eftersmaken av pepparkaka sitter i ett tag. Julbordet har väntat länge på den här kombinationen.

Vad kostar Marabou Pepparkaka och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy. Fysiska butiker vecka 38. Fynda den hos Matsmart med en Matsmart rabattkod!
Rekommendation: Till och med tomten skulle godkänna den här smaken.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Pepparkaksbitar i choklad

Den ser inte mycket ut för världen, men det är drag på pepparkaksbitarna i den här chokladen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.