Fazer Pepparkaka

Fazer Pepparkaka

Fazer Pepparkaka fanns 2018 under namnet Fazer Winter Edition Gingerbread i Finland och visst är det nog exakt samma chokladkaka när den 2020 äntligen kommer till Sverige. Den är dock gjord på färsk mjölk denna gång.

En tydlig doft av pepparkaka med lite fräsch citrus stiger från chokladkakan när pappret lyfts bort. Det går dessutom snabbt att se att det är rikligt med pepparkaksbitar i chokladen.

Varje tugga ackompanjeras av ett rejält krisp som är kryddigt av nejlika, ingefära och kanske lite anis. Apelsin finns också med i mixen. Den generösa mängden kaksmulor gör att smaken av jul blir påtaglig. Det känns som en alkoholfri glöggkväll framför brasan.

Chokladbasen är som vanligt smörig, söt och underbar. Alltsammans blir oerhört sött och kryddigt, så det kanske inte faller alla i smaken. Betyget ökar dock lite från förra versionen.

Vad kostar Fazer Pepparkaka och var köper jag den?

Pris ca 24 kr.
Inköpsställe: MatHem.se. Spana Coopers Candy, Partykungen och Klippkungen inom kort.
Rekommendation: Likt förra utgåvan med det mer avancerade namnet så passar denna bra till jul.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Fazer med Pepparkaka

Fazers goda mjölkchoklad passar fint med pepparkaka.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.