GBG Soda Julmust Apelsin Nejlika

GBG Soda Julmust Apelsin Nejlika

GBG Soda förnyar julmusten i år igen med två nya smaker, först ut är GBG Soda Julmust Apelsin Nejlika. Bara namnet får julkänslorna att börja svalla.

Skumkronan är svag, men en extra julig doft fyller rummet snabbt. Tydliga aromer av apelsin och nejlika stiger mot skyn och man börjar titta sig om för att se om någon redan hängt upp färska apelsiner med torkade nejlikor i taket.

Kolsyrenivån är likt skumkronan svag och smaken är också lite svag, men när det händer något blir det drag under galoscherna.

En tydlig smak av torkad ingefära, apelsin och apelsinskal träder fram ur ett skimmer av klassisk julmust. Det funkar fint, den vuxna smaken balanserar på en knivsegg mellan svingod och underlig.

Det här är en nyskapande och vågad smak, som verkligen känns extra julig. Sötman är fin och smaken av julmust finns också med såklart.

Vad kostar GBG Soda Julmust Apelsin Nejlika och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: ICA, Medborgarplatsen. Soda Nation.
Rekommendation: Komplettera med apelsiner med torkade nejlikor.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.