Dumle Snacks Cola

Dumle Snacks Cola

Dumle Snacks Cola släpps som Limited Edition

Äntligen kommer en ny variant på en modern klassiker, nämligen Dumle Snacks Cola som släpps i en begränsad upplaga. Vad nu det betyder. Originalet är i alla fall en av Sockerbitens favoriter. Direkt väcks frågan om inte Dumle alltid smakat kola? På förpackningen nämns både karamell och kola som två smakkomponenter. Vi får se.

Dumle Snacks Cola doftar söt choklad och lämnar direkt fettfläckar på fingrarna. Det tunna chokladlagret smälter snabbt med andra ord. Fyllningen ser ut att vara ljusare än hos originalet och vid första tuggan märks skillnaden. Direkt exponeras en smak av citrus och fulcola. Lite syrligt och med en smak som påminner om lösgodisdiskens kolaflaskor. Det är faktiskt som om man tagit en näve med blandat lösgodis och slängt in i munnen. För i Dumle Snacks Cola blandas krispiga puffar med seg karamell och kola samt mjölkchoklad. Konsistensbrytningarna är många och fina och det är ett nöje att inmundiga Dumle Snacks Cola.

Chokladen är smörig och söt och fyllningen är också brännande sockersöt. Den syrliga kolasmaken känns direkt för att sedan falna ut och i eftersmaken ta fart igen. Rispuffarna består mest av luft och bidrar inte med mycket smak. Det enda som saknas är en lätt sälta och lite kolsyra.

Dumle Snacks Cola känns ibland som en miss i produktionen som sedan bara fått ett efterkonstruerat namn, men likväl så är det en god godisbit. Även om originalet är bättre. Varning för att fyllningen fyller upp tänderna dock, så lägg dubbel tid på tandborstningen.

Vad kostar Dumle Snacks Cola och var köper jag den?

Pris ca 11 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll
Rekommendation: Våga prova.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Godisbit

Lite ljusare är väl fyllningen ändå i Dumle Snacks Cola?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.