Snickers White

Snickers White

Limited Edition av Snickers White

Äntligen kommer en ny variant av Snickers, dessutom ingen mindre än Snickers White som nyligen smyglanserats på Pressbyrån efter att den rullats ut i andra delar av Europa. Att göra en vit version av en chokladgodis är ju egentligen steg ett i boken om produktutveckling.

Snickers White är gulvit och doftar svagt av vit choklad, men mest av nötter. Inte helt oväntat är Snickers White enormt söt med inslag av vaniljtoner. Den härliga och sega kolan och den ännu segare nougaten bildar en fin konsistens som bara störs av de krossade nötterna. Av någon anledning känns det som att nötbitarna är mindre i Snickers White än i originalet. Dessutom känns fyllningen ljusare än hos originalet men det är nog bara en synvilla.

Snickers White smakar kola med extra sirap, vilket blir lite kaka på kaka. Som tur är skänker nötterna en viss sälta och ibland framträder känslan av jordnötssmör.

Snickers White är som sagt brännande söt och gör att man snabbt blir sockermätt, ändå är det lätt att sluka en bit. Den perfekta segheten är svår att inte bli glad av även om Snickers White levererar exakt vad man förväntat sig, både vad gäller smak, sötma, doft och utseende. Med andra ord kommer du inte bli överraskad. Men gillar du vit choklad är detta något för dig så länge du har tillgång till neutral vätska att lindra brännan med efteråt.

Vad kostar Snickers White och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Matsmart och Coopers Candy.
Rekommendation: Bättre än originalet? Njae. Men passa på då den påstås vara Limited Edition.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladbit

Vaniljgul i all sin prakt med ett rikligt inre – Snickers White.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.