Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango

Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango

Som nybliven rooibosberoende är det extra kul att sådant te är en av ingredienserna i veganska Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango. Glassbasens består till mestadels av kokos, men ändå är den nästan lika len som sorbet. Kort och koncist beskrivs glassen som:

Mangoglass med rött te

Glassen är härligt gulorange och doftar rejält av kokos och mango likt body butter från Body Shop. Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango är fruktig och fräsch men samtidigt fet av all kokos, nästan likt gräddglass om än med en udda bismak.

Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango smakar minsann lite rooiboste, men bara minimalt. Istället går mangosmaken ut hårt. Tillsammans med en grov skopa kokos skapar mangon en sådan där speciell fruktig sötma med mycket mogna mangotoner.

Glassbasens är tyvärr lite grynig och har smakinslag av gurka och äpple emellanåt. Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango är helt klart en reko mejerifri glass, även om Sockerbiten har lite svårt för all kokossmak som lätt tar över när grunden är byggd på just kokosgrädde. Med andra ord – diggar du kokos är detta något för dig.

Vad kostar Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Bäst tillsammans med chokladen av Mormor Magdas Mejerifria.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Glassburk öppen

Skopa upp lite Mormor Magdas Mejerifria Afrikansk Mango.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.