Plopp Rabarber

Plopp Rabarber

Plopp Rabarber är nästa smak i raden av specialversioner av Cloetta Plopp som tydligen såg dagsljuset redan 1940. Plopp Kaktus Päron och Plopp Kärlek är två tidigare iterationer av konkurrenten till Center. Eller är de bara glada syskon?

Plopp Rabarber doftar chokladkalender och innanför den rabarberfärgade förpackningen finns en ljus chokladbit. Våren är i luften och vad passar då bättre än en kompott med rabarber.

Fyllningen är inte färgglad direkt men smakar desto bättre. Smak av äppelmos, komplett med grynig konsistens, kompletteras av lätt syrlig rabarber. Men mest smakar Plopp Rabarber ändå äppelmos. Chokladen är ganska tjock och enormt söt med en fin mjölkighet. Den sega fyllningen bryter av mot det feta höljet bra.

Även om smaken av rabarber är artificiell så är den fruktig och syrlig. Dessutom finns självklart inslag av kolasmak i Plopp Rabarber. Allt som allt är detta en god sommargodis som lanseras i butik vecka 20, så håll ut.

Vad kostar Plopp Rabarber och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Kolla MatHem.se om någon vecka.
Rekommendation: Ett givet köp.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladgodis

Segt och fett, Plopp Rabarber är en godbit.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.