Sprite Chill

Sprite Chill

Nya Sprite Chill från USA har smak av Cherry Lime och sägs bjuda på någon sorts kylande effekt. Just denna burk är faktiskt från Kanada, vilket ibland betyder annorlunda sötning och kolsyrenivå. Vi ska se vad The Coca-Cola Companys andra nyhet jämte Coca-Cola Spiced smakar.

Den minimalt grumliga och även minimalt blåtonade läsken är så gott som genomskinlig och doftar alldeles underbart av mandelmassa, körsbär och lime. Kolsyrenivån är klassisk kanadensisk vilket innebär att den är vassare än amerikansk.

Den tydliga smaken av mandelmassakörsbär passar riktigt bra ihop med citrus och den runda sötman med inslag av vanilj. Både doft och smak påminner om den gamla favoriten Hansen Cherry Vanilla Créme. Glada minnen väcks till liv, här har Coca-Cola verkligen lyckats med smaken på Sprite Chill, som tyvärr kommer i begränsad upplaga.

I eftersmaken finns en tydlig kyleffekt som hänger kvar ganska länge i munnen. Som tur är så är det en svag effekt, men utan den helt hade det blivit full pott.

Vad kostar Sprite Chill och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: Crazy Patric. Snart hos Hemmakväll och fler butiker, tack vare US Grocer och Dulces.
Rekommendation: Köp, minst ett 12-pack!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.