Nyhet: Coca-Cola Clear Lime och Coca-Cola Vanilla Float från Japan

Coca-cola Clear Lime och Coca-Cola Vanilla Float

Sockerbiten tänkte bli lite bättre på att även skriva om läsk-, godis- och glassnyheter från världens alla hörn, vad tror ni om det? Det är efterfrågat sedan tidigare och kan förhoppningsvis göra denna lilla blogg ännu mer intressant. Berätta gärna vad ni tycker om det i kommentarerna. Självklart kommer recensioner på produkterna så fort det är möjligt.

Coca-Cola Clear Lime

Förra året släpptes Coca-Cola Clear i Japan, dock som en läsk med noll kalorier och bara sötad med sötningsmedel. Vad Sockerbiten tyckte om det kan ni läsa här. Den var ingen höjdare, men kul att de skapade en semi-konkurrent till Crystal Pepsi. Nu händer det dock grejer borta i Japan, för nu har Coca-Cola släppt en ny smak som heter Coca-Cola Clear Lime. Den innehåller fortfarande 1 % limejuice, men denna gång är den fullsockrad och utan sötningsmedel (verkar det som i alla fall). Det skall helt enkelt vara en genomskinlig cola som smakar lite lime. Kan bli spännande. Sockerbiten har en flaska (svindyr!) på gång, så denna artikel uppdateras med en länk till recensionen när den är ute.

Coca-Cola Vanilla Float

Oj oj oj, jag säger då det. Vilken höjdarsmak på pappret. Och flaskan ser inbjudande ut också. Detta är alltså en vaniljcola med inslag av glassmak. Som att göra en float, det vill säga att lägga en kula vaniljglass i colan. Dr Pepper har provat detta förut i smaken Dr Pepper Vanilla Float och det blev succé. Coca-Cola Vanilla Float har precis släppts i Japan och enligt en översättning med Google Translate innehåller den 11,6 gram socker och 46 kcal och enbart riktigt socker. Det är verkligen lovande. Sockerbiten har även en flaska av denna smak på gång, minst lika dyr som ovanstående, så varje droppe får drickas varsamt.

Har ni någon kontakt i Japan, USA, Australien eller annat roligt land som kan skicka läsk och godis är det bara att höra av er här.

Båda läsksmakerna går att köpa på eBay redan nu, till hög kostnad, speciellt med Postnords tillägg. Ni kan även köpa i storpack från Exo-Japan.com.

Foto: Coca-Cola Japan och eBay.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.