Coca-Cola Plus

Coca-Cola Plus

Coca-Cola Plus har efter lång tid letat sig hela vägen till Sverige och ICA Medborgarplatsen som är först ut med att sälja denna Vietnamesiska läsk som först lanserades i Japan.

Det är en sockerfri Coca-Cola som innehåller fibrer som sägs förbättra bland annat matsmältningen och därmed passa bra till en rejäl måltid. Läsken doftar Coca-Cola men beter sig lite underligt i munnen. Konsistensen känns tjock med olika storlek på bubblorna, men det är inget man ser på vätskan.

Det smakar klassisk cola ändå, men med massiva inslag av sötningsmedel. Smak av trä, jord och metall fyller upp munnen snabbt. Dessutom så fastnar det länge i eftersmaken. Inget att hänga i julgranen med andra ord, men kul att den kommer hit så att alla som vill kan prova.

Vad kostar Coca-Cola Plus och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Partykungen.
Rekommendation: Värd att köpa för framtida historiskt värde?

Betyg 0,5 av 5 sockerbitar.

Nyhet! Sockerfritt betyg från tredje part

Utvärdering från Marc Strömberg som klarar av sötningsmedel:

De två mest frekvent återkommande samtalsämnena jag och Sockerbiten har är hur mycket vi älskar och saknar Pepsi Fire, samt hur mycket vi är oense om sötningsmedel. Sockerbiten har noll tolerans och hävdar att han känner av bismakerna så mycket att det inte är drickbart. Jag har däremot oftast inget problem med zerodrycker, och håller Pepsi Max Lime som en av mina bästa vardagsdrycker.

Men när jag nu under den senaste tiden smakat både Coca-Cola Light Taste och denna Plus-variant så måste jag böja mig. Jag ser ingen anledning att någonsin dricka dessa igen. Det är däremot inte för att jag plågas av bismaker, utan på grund av den totalt avsaknaden av smak i överhuvudtaget. Det finns ingenting där. Ingen karamell. Inget sötma. Ingen citron. Det är sodastreamat vatten med brun färg.

Om folk är såhär desperata med sitt kaloriintag att de kräver detta, kan de lika gärna suga på en blank isbit. Vill du ha vitaminberikad coladricka utan kalorier så finns en enorm uppsjö av värdiga alternativ. Coca-Cola Plus har i min värld inget existensberättigande.

Betyg 0 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.