Sparkling Chupa Chups

Sparkling Chupa Chups

Den välkända godisklubban Chupa Chups har kommit i flytande form, närmare bestämt Sparkling Chupa Chups från Vietnam Sydkorea.

Först efter upphällning tänker man på att det är någon mejeriprodukt avbildad på burken. Läsken är nämligen grumlig som spökvatten. När det är ganska mycket mjölk i vattnet. Dessutom är det lätt rosafärgat, vilket gör att det ser ganska oaptitligt ut faktiskt.

Doften är syrlig av yoghurt med inslag av jordgubbsgodis. Sötman är enormt sockrig med smak av sirap. En ganska god sötma dock. Även fast kolsyrenivån är svag så rapar man yoghurt efter varje klunk.

En len mejerikänsla samspelar med en känsla av godisklubba. För om en klubba skulle vara i flytande form är det nog såhär det ska smaka.

Man slås av hur oerhört söt läsken är, likt jordgubbsfilmjölk toppad med extra socker. Efteråt domnar nästan tungan bort. Om det är av sötman eller något suspekt ämne låter vi vara osagt.

Under ungefär en procent av tiden man dricker denna kolsyrade klubba slås man av att en fräsch syrlighet och fruktsmak ändå finns där nere på botten. Alltid något!

Vad kostar Sparkling Chupa Chups och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Ovrhypd. Kolla Coopers Candy också.
Rekommendation: Kul att prova. Succé till barnkalaset?

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.