Taffel Chips Choco

Taffel Chips Choco

Taffel Chips Choco från Finland gör det som många efterfrågat sedan länge. Nämligen att dränka in chips i choklad. Det har tagit allt för lång tid att komma hit. Tyvärr är det inte vanliga chips det handlar om, men ett steg närmare slutmålet är vi.

De så kallade chipsen är inte friterade potatisskivor, istället är det något luftigt som mer liknar OLW Smash men utan majssmaken. Dessutom är de inte helt täckta i choklad, doppningen är ojämn. Som tur är finns en fin sälta i chipsen. Smak av olja och potatis lyser också med sin frånvaro.

Chokladen är söt och känns billig, men tillsammans med saltet och krispet funkar det fint. Sötman förhöjs på ett fint sätt. Nästan så att det bränner lite i halsen. Chokladlagret är som sagt ojämn och det märks även här med olika tjocklek överallt. Det blir ibland mer som choklad med krisp än chips med choklad. I eftersmaken finns en bismak av någon utgången mejeriprodukt.

Vad kostar Taffel Chips Choco och var köper jag dem?

Pris 8 kr eller 4 för 20 kr.
Inköpsställe: Matsmart.se (med en Matsmart rabattkod)
Rekommendation: Trots att det inte är riktiga chips är de värda att ha på minst ett kalas.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

chips med choklad

Här kan man ana att det inte är vanliga chips som doppats i choklad.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.