Mormor Magdas Söta Citron

Mormor Magdas Söta Citron

Mormor Magdas Söta Citron – Citronglass på Lemoncurd

Äntligen är det sommar och Mormor Magdas har släppt flera nyheter ur frysen, bland annat Mormor Magdas Söta Citron. Glassen är ljusgul och doftar lätt av ägg och citron. Mormor Magdas Söta Citron är overkligt krämig och gräddig. Som ett duntäcke av perfektion smälter glassen på tungan.

Glassen smakar rejält äggigt och är härligt fet. Sött och syrligt möts i en perfekt harmoni när Mormor Magdas Söta Citron intar smaklökarna. Små, små bitar av syltat citronskal (eller liknande) finns i glassen och bidrar till minimal konsistensskiftning i vissa tuggor. Sötman är perfekt rund och smaken av lemon curd och pavlovatårta är påtaglig.

Mest invecklat kan nog glassen beskrivas som att fyllig äggsmak omsluter grädde, citron och socker på ett poröst sätt för att landa i smaken av citronmarängpaj. Magiskt. En skön eftersmak av citronskal låter Mormor Magdas Söta Citron hänga kvar i din mun efter avslutad måltid. Det är bara att buga och bocka och återigen konstatera att Mormor Magdas lyckas skapa ett konststycke i glassform.

Vad kostar Mormor Magdas Söta Citron och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Haninge. Inom kort på MatHem.se
Rekommendation: Gissa? Köp!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar. 

Öppnad glassburk

När du lyfter på locket avslöjar inte mycket storheten hos Mormor Magdas Söta Citron.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.