Marabou Crisp! Peanut and Toffee

Marabou Crisp! Peanut and Toffee

Marabou håller inte igen utan släpper nyhet på nyhet där en av de senaste i raden är Marabou Crisp! Peanut and Toffee. Denna godis har ett syskon som får anses vara lättviktaren då den innehåller puffat ris istället för jordnötter.

Marabou Crisp! Peanut and Toffee doftar söt choklad och jordnöt. Fascinerande nog är godisen både enormt fet och lite torr på samma gång, likt en utgången hudkräm. Tyvärr saknas som så ofta sälta, något som hade höjt denna godis från mellanskiktet. Kolan är god men i ganska snål kvantitet. Detsamma gäller de hackade jordnötterna. Istället är det någon kakaosmakande smet som dominerar.

Smakmässigt liknar detta en brownie med mörk choklad. Kanske borde man påstå att Marabou Crisp! Peanut and Toffee är en misslyckad korsning mellan Marabou Starbar och den gamla godingen Brejk. Trots att chokladbiten heter Crisp! är det inte mycket krispighet man bjuds på.

Vad kostar Marabou Crisp! Peanut and Toffee och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån eller 7-Eleven. Även MatHem.se och Matsmart (med en Matsmart rabattkod)
Rekommendation: Om du har ett val, välj dess syskon.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

chokladbit

Ser ganska inbjudande ut ändå va? Marabou Crisp! Peanut and Toffee har ett klassiskt uppbyggt inre.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.