Gute Glass Brynt Smör

Gute Glass Brynt Smör

Gute Glass Brynt Smör är en relativt ny smak från genierna hos Gute Glass. Även denna gång i samarbete med Ett Gott Land, som drivs av Gabriel Jonsson som vann Sveriges Mästerkock 2019. Bregott Brynt smör är ju det bästa du kan ha på smörgåsen, så vad kan gå fel med detsamma i glass?

Glassen är gyllenbeige och doftar lätt av mjölk och smör. Det är en slät glass utan några iblandade bitar av något annat. Konsistensen är underbart len och mjölkig istället för gräddig.

Efter att snabbt ha inmundigat en hel skål med glass är det dags att försöka beskriva den fantastiska upplevelsen. Det är många smaker och liknelser som poppar upp i huvudet. Häng med!

För det första är smaken ren, rund och väl avstämd. Samtidigt som en tydlig smak av brynt smör och kola framträder, så påminner det ibland om Sundborn Punsch eller ägglikörsglass. Men bara ytterst lite. Den mesta och bästa liknelsen är nog Crème Brûlée.

Smaken av smörkola är inte alls sådär bränd som den kan vara, utan bara helt ren av den bästa kolan du kan hitta, helt utan krusiduller. Glassen smälter snabbt på tungan och exponerar den underbara smaken i sked efter sked.

Gute Glass bevisar återigen att de hör till det absoluta toppskiktet av glasstillverkare i Sverige.

Vad kostar Gute Glass Brynt Smör och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Coop. Kolla Mathem.se
Rekommendation: Leta, köp, njut.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Gute Glass Ett Gott Land Brynt Smör

Det fulla namnet är egentligen Gute Glass Ett Gott Land Brynt Smör.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.