Gute Glass Rocky Rauk

Gute Glass Rocky Rauk

För det första är det genialiskt att börja med en ordvits i namnet på Gute Glass Rocky Rauk. För det andra är smaken underbar.

Burken väger ganska lätt, trots bara naturligt innehåll i ingredienslistan, och doften avslöjar inte mycket. Glassen smälter ganska fort och det är lätt att skopa upp den.

I den beigeguldiga glassbasen syns prickar av choklad och emellanåt stöter man på större sjok av choklad och något kakdegsliknande. Glassbasen smakar helt fantastiskt av kola, nästan med en salt karamellton. Själva glassen är verkligen styrkan hos Gute Glass Rocky Rauk.

Chokladbitarna är ganska hårda och i sitt frysta tillstånd smakar de inte så mycket, de tillför en konsistensblandning i alla fall. Det finns även bitar av chokladkaka som liknar kakdeg, vilket är oerhört angenämt även om det gärna hade fått finnas fler bitar. Tillsammans blir hela mixen med glassbasen underbart gott, till viss del påminner det om Sundborn Punsch. Men ännu godare.

Gute Glass Rocky Rauk bjuder onekligen på en smått magisk kolasmak och åker ni till Gotland får ni heller inte missa smaken Gute Kola som bara finns på lösvikt. Minst lika bra som att göra glass i sin egen glassmaskin. Mumma!

Vad kostar Gute Glass Rocky Rauk och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe; Gåva, tack Gute Glass. Finns bl.a på Coop Huddinge och snart på MatHem.se.
Rekommendation: Rocka loss och köp två.

Betyg 4,25 av 5 sockerbitar.

Glass

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.