Gute Glass Kanelbulle

Gute Glass Kanelbulle

Gute Glass Kanelbulle är ett samarbete med mästerkocken Gabriel Jonsson och bageriet Ett Gott Land. Tydligen används spillbullar till glassen, smart. Vi får se om den kan mäta sig med 3 Vänner Kanelbulle. Dessutom är det kanelbullens dag när denna recension skrivs, vilket får anses vara bra tajming.

Glassen doftar härligt av kanelfyllning, deg och nästan lite äppelpaj. En fin virvel av bullfyllning syns direkt när locket lyfts. Gute glass bjuder alltid på riktigt fin kvalitet och detta är inget undantag. Glassbasen är len och lättsmält med en underbar sötma.

Virveln finns överallt och bjuder på en fantastisk mix av sirap, kanel och kardemumma. Den är lite lätt smörig och alldeles ljuvlig. Kombinationen med vaniljen från glassen blir perfekt. Tyvärr är det ingen seg degkonsistens på fyllningen.

Den här versionen av kanelbulleglass blir lite fräschare och lättare än 3 Vänner, även om båda är riktigt sliskiga och har väl avvägd smak mellan sirap och kanel.

Det enda man kan sakna är någon brytning i konsistens, kanske något segt eller krispigt. Men Gute glass vet vad de gör, den saken är klar.

Vad kostar Gute Glass Kanelbulle och var köper jag den?

Pris ca 65 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Vila inte på hanen, köp!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Gute Glass Kanelbulle ett gott land

Ett Gott Land med Gabriel Jonsson står för kanelbullarna.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.