3 Vänner Kanelbulle

3 Vänner Kanelbulle

3 Vänner Kanelbulle går i samma fotspår som smått fantastiska 3 Vänner Pepparkaka, vilket betyder rejält med fyllning och en oerhört mysig upplevelse.

Glassbasen är len och god med smak av vanilj och kanel. Den är ganska gräddig men det mest häpnadsväckande är den enorma virveln av kanelbullefyllning.

En seg och massiv sträng av sirap, smör och kanel letar sig fram genom hela glassen. Efter några skopor har den lagt sig ned på botten som en stor klump. Konsistensen är kletig och grynig. Här har det inte snålats med varken socker, sirap eller kanel.

Sötman är massiv, nästan överväldigande, eftersom mängden fyllning nästan överstiger mängden glass. Efteråt bränner det i halsen och tänderna.

Det här är en galen glass som inte har riktigt samma finess som 3 Vänner Pepparkaka då denna har svårare att få ihop glass och fyllning till en enhet. Det är likväl en fantastisk glass, om du står ut med sötslisk till max.

Vad kostar 3 Vänner Kanelbulle och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Flemingsberg. Förhoppningsvis hos MatHem i framtiden.
Rekommendation: Finns inget val, måste köpas och upplevas.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Tre Vänner Kanelbulle

Det har inte snålats med kanelbullefyllningen i denna glass inte!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.