Fazer Kanelbulle

Fazer Kanelbulle

Fazer Kanelbulle är första nyhet att testas år 2023 och den kommer ända från Fazer i Finland. Tyvärr är det osäkert om den letar sig till Sverige, men till hösten finns en chans.

Den stora chokladkakan doftar vanlig mjölkchoklad med ett litet inslag av arom från söt kanelbullefyllning av sockrig kanel. Inuti chokladen hittar vi små bitar av något sött och hårt som ändå är lättuggat.

Som vanligt är mjölkchokladen söt och fet och alldeles perfekt. Den blir dock ännu sötare av det extra innehållet som löser upp sig och fäller ut en lätt smak av vanilj och kanelbulle. Tänk frystorkad kanelbulle. Så visst smakar det lite bulle minsann.

Fazer har lyckats lösa kombinationen av choklad, socker och kanel på ett bra sätt. Vissa tuggor smakar mer kanel än andra men alla har en sak gemensamt, en lång eftersmak av brännande sötma. Sammantaget är det dock överraskande bra faktiskt.

Vad kostar Fazer Kanelbulle och var köper jag den?

Pris ca 35 kr
Inköpsställe: Godis247.se
Rekommendation: Go for it!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

 

Fazer med Kanelbulle

Så ser bitarna av kanelbulle ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.