Annas Mjölkchoklad

Annas Mjölkchoklad

Annas Mjölkchoklad är en rejäl mjölkchoklad med pepparkaksbitar. Mycket pepparkaksbitar ska det visa sig. Även om de borde kallas smulor.

Den grova chokladkakan består av olika stora bitar man kan bryta loss, vilket är ett roligt grepp och påminner om hur Tony’s Chocolonely gör. Chokladkakan doftar billig choklad med inslag av kakao och kryddor, framförallt kanel.

Mjölkchokladen är oerhört smörig, fet och sockrigt söt vilket gör att man blir mätt fort. Inuti chokladen finns en enorm mängd pepparkakskross. Det känns som ett smart sätt att använda andrasortering och trasiga pepparkakor på. Varje tugga bjuder på massvis av krispighet.

Smaken av kryddiga och lätt brända pepparkakor är tydlig, om än lite svag. Det hade nog fungerat bättre med större bitar av pepparkaka, istället för små smulor. Smakerna blandar sig ändå fint.

Även eftersmaken är kryddig och brännande söt, lång tid efter att sista tuggan passerat strupen.

Vad kostar Annas Mjölkchoklad och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: ICA och Delitea.
Rekommendation: Ja, jo, men varför inte. Lite väl dyr dock.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Annas Original Mjölkchoklad

Rejäla bitar av Annas Original Mjölkchoklad med mycket bitar av pepparkaka i.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.