Ben & Jerry’s Home Sweet Honeycomb

Ben & Jerry's Home Sweet Honeycomb

Ben & Jerry’s är tillbaka med ännu en nyhet som nästan har smugits ut till frysen, nämligen Ben & Jerry’s Home Sweet Honeycomb. Beskrivningen låter riktigt lockande:

Sweet Cream Ice Cream with a Honey Caramel Swirl & Chocolatey Covered Honeycomb Chunks

Under locket pockar en fantastiskt inbjudande syn på uppmärksamhet. Honungskolasåsen sticker upp och säger hej tillsammans med några chokladbitar. Glassen doftar lite vanilj och choklad och det är väl bara att hugga in.

Kolasåsen är len och oväntat rinnande i konsistensen och den smakar alldeles förträffligt. Inte särskilt mycket honung dock. Virveln av kolasås är ganska ojämnt fördelad i Ben & Jerry’s Home Sweet Honeycomb så vissa tuggor blir underbart goda och vissa blir bara goda.

Det finns även rikligt med honeycomb-puffar utspritt i glassen (vaxkaka på svenska, låter mumsigt). Ett tunt lager choklad täcker en kula av krispig och luftig honung. En tendens att fastna i tänderna är påtaglig, både krisp och osmält choklad befinner sig länge i garnityret efter varje tugga.

Glassbasen smakar mest vanilj, men även lite honungskola går att förnimma emellanåt med sin brända och vuxna natursötma. Sötman är för övrigt skön men man saknar det där trycket i smaken som Ben & Jerry’s brukar leverera.

Ben & Jerry’s Home Sweet Honeycomb är det tuggorna med kolasås du vill åt. De andra tuggorna har en tendens att bjuda på för mycket fryst choklad då bollarna är ganska små och chokladen då tar över honungskärnan.

Vad kostar Ben & Jerry’s Home Sweet Honeycomb och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta.
Rekommendation: Värd att testa, men når inte upp till syskonet One Love.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Glass

Kika under locket!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.