Ben & Jerry’s Sunny Honey Home

Ben & Jerry's Sunny Honey Home

Ben & Jerry’s Sunny Honey Home är en liten sommarpresent från Ben & Jerry’s som släpps lagom till de flestas semestrar och hämtar smakinspiration från Marocko, Afghanistan och Syrien. Smaken beskrivs såhär:

Creamy Lemon Flavour Ice Cream with Honey Caramel Swirls & Lemon Flavour Cookies

Glassen doftar svagt men somrigt fräscht av citron med en gräddig ton. En stilig virvel av kolasås går igenom hela glassen.

Innan vi ska dissekera glassen i sina beståndsdelar kan vi kan konstatera att allt med den är milt. Mild doft, mild smak.

Glassbasen smakar oerhört gräddig citron med en lätt underton av vanilj. Det påminner nästan lite om ägglikörglass eller något liknande. Det är gott, men lite mer syra hade inte skadat.

Kolasåsen har ett tydligt inslag av honung och den känns lite tunnare än vanligt, men smaken sitter där. Om man anstränger sig kan man hitta en parallell till honung och grekisk yoghurt.

Citronkakorna är små och krispiga, även om vissa är lite sega och halvt gräddade. Smaken är svag och ibland skiner mjölet igenom.

Om man har tålamod och låter allt smälta samman så bildas en god kombination som känns både klassisk och nyskapande.

Slutligen nås man av liknelsen med hemmagjord glass med lemon curd eller bara sockerkakssmet. För högre betyg hade det behövts lite mer tryck i smakerna.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sunny Honey Home och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: ICA
Rekommendation: Vill du ha en mild men somrig smak, passa på.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's nya smak Sunny Honey Home

Honungskolasås och citronkakor.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.