Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung

Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung

Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung har en glad och guldig färg, men inget annat avslöjar innehållet. Inte ens aromen säger något om vad glassen har att erbjuda.

Men så fort man tar en skopa av Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung så bjuds man på en åktur till julens lussebullsbak. I vissa tuggor känns smaken av lussebullsdeg starkt och i vissa inte alls. Denna glass bjuder nämligen på en bra balans mellan honungssötma och saffran. En svag förnimmelse av saffran hänger kvar sådär skönt i gommen i eftersmaken medan resten försvinner ned i strupen. Sötman är helt underbar med toner av honung och vanilj.

Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung är krämig och len i konsistensen med ett gräddigt inslag. Ibland bjuder sötman på smak av mörk sirap och man längtar redan lite till jul. Denna glass är en välbalanserad tingest som gör sig bra till efterrätt.

Vad kostar Wermdö Glassmakeri Saffran & Honung och var köper jag den?

Pris ca 85 kr.
Inköpsställe: Urban Deli Sickla.
Rekommendation: God, men en burk räcker.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Wermdö saffran öppen

Ganska stilig virvel va?

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.