Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj

Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj

Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj – glass med färskriven ingefära

Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj innehåller en närproducerad svensk rabarberkompott av hög kvalitet, vilket syns genom den klara plastbunken. Lager på lager med rabarberpaj och vaniljglass är riktigt inbjudande. Inte heller har man snålat med innehållet, varje tugga får njuta av alla smakkomponenter. När man sedan slevar upp Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj visar sig ännu större bitar av pajdegssmulor och rabarberfyllning.

Glasen doftar vaniljsås och rabarber, precis som sig bör. Efter några minuter i rumstemperatur är det dessutom en fröjd att skopa i den sköna konsistensen. Glassbasen smakar underbart av vanilj och har en perfekt sötma och krämigt äggig konsistens. Den lätt syrliga rabarbern känns som den nyligen är skördad i trädgårdslandet. Den är både frisk och fräsch. Stort plus för att massan är mer lik marmelad än en klassisk paj med stora bitar av rabarber. Bitarna av pajdeg bidrar med en lätt sälta och en imponerande krispighet.

Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj skall även innehålla riven ingefära men den smaken är svår att lokalisera. Men det gör ingenting då resten är fulländat. Balansen mellan vaniljglass och rabarberpaj är perfekt, där syra och sötma dansar över smaklökarna i varje tugga. Konsistensen är fluffig men ändå kompakt. Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj är som att äta rabarberpaj med vaniljsås, men cirka tio gånger godare. Helt plötsligt är burken sedan slut och det är dags att öppna nästa.

Vad kostar Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj och var köper jag den?

Pris ca 85 kr.
Inköpsställe: Urban Deli Sickla.
Rekommendation: Passa på medan det är säsong för de svenska rabarberna.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

glass

Rikligt med innehåll i Wermdö Glassmakeri Rabarberpaj.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.