Reese’s Big Cup Caramel

Reese’s Caramel Big Cup

Reese’s fortsätter smaksätta sina stora Big Cup och den senaste, mycket lockande, smaken är Reese’s Big Cup Caramel. Big Cup har en tendens att ha lite för mycket choklad i förhållande till jordnötssmör så vi får se hur det här går.

Doften bjuder på choklad och bränd kola och direkt vid första tuggan ser man ett ganska väl tilltaget lager av kolasås i botten. Chokladen är tyvärr lite tjock och smaken är sockersöt men helt okej.

Jordnötssmöret är som vanligt underbart smörigt, sockrigt och lite salt. Kolasåsen är oväntat lös och rinnande i konsistensen. Smaken är bränd och inte särskilt smörig. Det blir en lite fadd smak av bränt socker. En tjockare och smörigare variant hade passat bättre.

Självklart är det gott och kolasåsen och jordnötssmöret blandar sig fint men chokladen har svårt att hitta sin plats i mixen. Efteråt brinner det i munnen av sötma och majssirap. Dessutom finns en bismak som är svår att sätta fingret på, mer än att den inte är så angenäm.

Vad kostar Reese’s Big Cup Caramel och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: USA, tack Malin. Förhoppningsvis snart hos Coopers Candy.
Rekommendation: Ställ ned förväntningarna, men testa såklart.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Reese’s Caramel Big Cup

Kolasåsen ligger i botten!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.