Pepsi Cream Soda

Pepsi Cream Soda

Pepsi Cream Soda är en riktigt unik läsk från Japan. Den har tydligen bara funnits tillgänglig i vissa butiker och via en tävling som anordnades under maj månad.

Nu har Sockerbiten pungat ut en hutlös summa i vanlig ordning, allt för att ni ska få veta vad den smakar och själva börja fundera på att lägga halva lönen på en läsk. Eventuellt är det första gången i historien som Pepsi ger ut en läsk som inte smakar cola i grunden. Om inte Pepsi Blue räknas till den samlingen då.

Läsken är grumligt vit och doftar rejält av tuggummi, typ Hubba Bubba. En arom som är söt, syrlig och fruktig och verkligen känns vid varje klunk.

Sötman är fantastisk, något vi är vana vid från Pepsi Japan som ofta bjuder på hög kvalitet. Den är sliskig men ändå perfekt avvägd. Det påminner lite om vaniljsocker i sötman.

Smaken är inte alls som amerikansk cream soda. Istället är det en tydlig smak av lite gräddig vaniljglass toppad med en fräsch syra av citrus. Den är dock inte alls så gräddig som texten på flaskan vill få oss att tro.

Det här var en positiv överraskning tack vare mötet mellan sötma och syra. Nästan så det går att motivera inköpet faktiskt.

Vad kostar Pepsi Cream Soda och var köper jag den?

Pris ca 200 kr inkl expressfrakt.
Inköpsställe: EXO-Japan
Rekommendation: Gillar du unika läsksorter för att dricka eller samla på, så är detta ett givet tillskott. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.