Nyhet: Dumle Fudge, Dumle Polka Mint, Ben & Jerry’s Minter Wonderland

Dumle fudge

Från Finland, där många nyheter kommer först, får vi höra om mintgodis från Fazer och mintglass från Ben & Jerry’s. Är det redan nu vi kan ana att smaken för 2021/2022 kommer att vara mint? Vi får väl se. På snacksfronten verkar det ju helt klart vara brynt smör som gäller.

Dumle Fudge

Wow, här har Fazer skapat något nytt av trotjänaren Dumle. Istället för seg och kletig kola har pralinerna fyllts med fudge. Vi kan väl bara gissa att den är lite grynig och alldeles underbar. Finns redan i Finland i Fazers fysiska koncepbutik men tyvärr inget ord om när den kan dyka upp i Sverige. Det är bara att hålla tummarna med andra ord.

Dumle Polka Mint Dark Chocolate

Säsongens smak på Dumle blir mint, en smak som funnits förut. Men nu kompletteras den även med mörk choklad runt kolan. Som alla nyheter denna artikel tar upp så lanseras den först i Finland. Har vi tur kan vi beställa den snart på godis247.se så att ni kan få en recension.

Ben & Jerry’s Minter Wonderland

Denna nyhet känns som en tråkigare variant av Ben & Jerry’s Empower Mint från 2016. Istället för virvlar och bitar av brownie får vi hårda bitar av mörk choklad i en bas av mintglass.

Minter Wonderland verkar ha funnits i olika varianter världen över, bland annat en med marshmallow och chokladglass, men här är det som sagt bara mintglass med chokladbitar. Då ni verkar vara många som gillar mintglass kanske det blir en succé till jul.

Glassen finns redan ute i Finland och lär dyka upp i Sverige under hösten, var så säkra. Senaste rykten säger vecka 39, så vi får vänta en stund.

Vilken av nyheterna ser du mest fram emot?

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.