Pepsi Blue

Pepsi Blue

Pepsi Blue visste helt ärligt inte Sockerbiten att den fanns förrän en fantastisk läsare hörde av sig och påtalade att de fanns i Göteborg. Importerad från Filippinerna. Läckert!

I en tjock glasflaska med trycket direkt på glaset ryms en knallblå läsk som till utseendet påminner om fluorskölj. Doften är dock något helt annat. Pepsi Blue doftar lite cola, lite sockerdricka, lite friskt.

Smaken är söt och visst smakar det cola, men på samma sätt som Crystal Pepsi trollar med dina sinnen gör även denna läsk. Känslan av Sprite infinner sig ganska snabbt, tillika en fruktig kolaton.

Även om sötman saknar den där riktiga udden är den helt okej. Trots att den försvinner ganska fort och inte är lika rund och fin som vissa andra läskedrycker. Kanske påminner sötman lite om vaniljsocker blandat med fruktsoda.

Kolsyran är vass men ändå skön. Sammanfattningsvis är Pepsi Blue riktigt god och ett riktigt samlarobjekt. Skynda att fynda!

Vad kostar Pepsi Blue och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Saigon Food, Angered. Tack käre läsare Niklas som skickade!
Rekommendation: Get em’ while they’re hot! Mot Götet och njut av den blåa färgen likt en tårta av sockerpasta på barnkalaset.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.