Merci Chokladkaka Hazelnut-Creme

Merci Chokladkaka Hazelnut-Creme

Merci har lanserat fyra chokladkakor och en av de med fyllning är Merci Chokladkaka Hazelnut-Creme. Den tunna förpackningen innehåller fyra små chokladkakor som är individuellt inslagna i guldpapper. Willy Wonka skulle bli stolt.

Det är tryck i doften från den lilla chokladkakan. Hasselnöten tränger igenom allt och känslan av Noggerfyllning är påtaglig. Eller om det doftar som Dubbelnugge, också känd som Dubbelnougat.

Chokladen är fet och kletar ned fingrarna på 2 millisekunder. Varje tugga är smörig och bildar ett fettlager i munnen. Sötman är också rejäl. Även smaken av hasselnötskräm har drag under galoscherna.

Genomgående finns en kvalitetskänsla, trots allt det feta och söta. Det är fint avvägt på något sätt. Mjölkchokladen är godkänd och smakar lite kakao.

Det är kul att Merci provar något nytt, men helt ärligt är just denna chokladkaka inte särskilt olik vanliga Mercistänger.

De övriga smakerna som finns är Merci Milk Chocolate, Merci Praline Creme och Merci Hazelnut-Almond.

Vad kostar Merci Chokladkaka Hazelnut-Creme och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Gillar du Merci eller Nogger så prova. Berätta gärna vilken av de fyra som är bäst.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka med fyllning

Fyra chokladkakor i en förpackning. Fyllda med nougat.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.