Marabou Twist

Marabou Twist

Marabou Twist är en rutinerad spelare på godisplanen och emellanåt uppdateras påsen med lite nya godisar. Denna gång har Banan och Eclair fått tagit plats i startfemman. Det är väl lika bra att prova vad de tillför Twistpåsen och dess troliga användningsområde, middagsbjudningen i ett radhusområde.

Banan har ett yttre skal av mörk choklad  som är lite bittert i smaken. Inuti vilar en ljus krämig och kletig fyllning som inte avslöjar något i doften. Det smakar konstgjord banan med inslag av vanilj och mint. Gillar du skumbananer kanske detta kan vara något för dig. Även om konsistensen är lika rinnande som skumbananen är seg. Sötman är enorm och fyllningens smak går fint ihop med den mer vuxna chokladens smak.

Nästa bit är Eclair som ju är känd från Quality Street. En hårdare kola fylld med mjölkchoklad. Det är ett riktigt gott koncept även om eventuella plomber lär stryka med. För det fastnar i tänderna något rejält. Kolan är knäckig och smörig och chokladen är söt och fet. Kombinationen är förträfflig, det går inte att säga emot.

I övrigt innehåller Marabou Twist klassiker som Kokos, Daim, Japp och Nougatkrisp. Skriv gärna vilken som är din favorit i kommentarerna.

Vad kostar Marabou Twist och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Inte värd ett köp enkom för de nya bitarna, men Twist funkar ju alltid ändå. Middagsbjudningen är räddad.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Praliner

Här är nyheterna i Marabou Twist för 2017. Banan och Eclair!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.