Järnaglass Jordgubbssorbet

Järnaglass Jordgubbssorbet

Äntligen är det dags att testa Järnaglass och deras färgglada Järnaglass Jordgubbssorbet. Med endast tre ingredienser är det fantastiskt vilken smak som skapats i denna bytta. En bytta som har en tendens att bli ganska kladdig och spricka.

Hur som helst är det rent trolleri vad som kan åstadkommas med 35 % jordgubbar, socker och vatten. Järnaglass Jordgubbssorbet är magiskt krämig och krispig samt nästan gräddig i konsistensen. Men mest är glassen så där skummigt fyllig som en god sorbet ska vara.

En djup honungssötma kompletterar den lätta syran jordgubbarna bjuder på. Och själva jordgubbssmaken är det rejält tryck i, nästan lite likt hemkokt sylt. Som sagt finns det en liten syra i Järnaglass Jordgubbssorbet, men mest översköljs smaklökarna av en underbar sötma och jordgubbssmak. Små kärnor från jordgubbarna stannar kvar och knastrar härligt i tänderna. Järnaglass Jordgubbssorbet når nästan upp till Mormor Magdas Ljuvliga Jordgubbar och betyget blir därför högt, som sig bör.

Vad kostar Järnaglass Jordgubbssorbet och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Inget att tveka inför, köp och njut.

Betyg 4,75 av 5 sockerbitar.

Öppnad glassförpackning

När man ätit upp halva förpackningen med Järnaglass Jordgubbssorbet på tre sekunder ser det ut såhär.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.