Fazer Gröna Kulor Chokladpraliner

Fazer Gröna Kulor Chokladpraliner

Fazer Gröna Kulor Chokladpraliner har funnits lite varstans hittills men vecka 44 smäller det och de kommer till Sverige på riktigt.

Pralinerna har en kunglig inslagning med guldigt och grönt omslagspapper. Innanför ruvar en mörk pralin som doftar lite beskt av mörk choklad, bär och kaffe.

Det tunna lagret av mörk choklad är riktigt gott och fruktigt och passar oerhört bra ihop med den sega och studsiga marmeladen. Tänderna studsar nästan nämligen tillbaka när man tuggar i den. Marmeladen är ordentligt syrlig, vilket inte märks lika mycket i de gröna kulorna då de är doppade i socker.

Det här är nog en blivande klassiker för alla till julen, även om pensionärsvarningen hänger i luften. Det gäller dock att man i grunden älskar smaken och konsistensen hos gröna kulor. Även fast Sockerbiten inte gör det, funkar denna pralin.

Vad kostar Fazer Gröna Kulor Chokladpraliner och var köper jag dem?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy, Klippkungen och MatHem.
Rekommendation: Älskar du gröna kulor är detta en given succé.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladpraliner

Mörka praliner med rejäl marmeladfyllning.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.