Apotekarnes Vintermust

Apotekarnes Vintermust

Apotekarens Vintermust är ett nytt drag från husdoktorn när det gäller julmust, Apotekarnes. Vi får hoppas att den inte ersätter Årsmust bara. För etiketten är oroväckande, med beskrivning om mindre sötma och mörkare karaktär.

Musten har en svag skumkrona och är verkligen mörk i färgen. Den doftar öl blandat med lagrad must och något sött. Kanske är det även lite jästarom som sipprar fram. Kolsyrenivån är oerhört låg, nästan avslagen.

Vintermusten är lite sträv mot tungan, med en smak av öl och julmust. Toner av malt, eller om det är humle, är starka och tydliga och sötman är verkligen i skymundan här. Som en julmust som stått i en varm bastu för länge.

Smaken är tyvärr lite väl svag. Måhända att den är vuxen, men det finns inget tryck i musten. Efteråt rapar man öligt och en eftersmak av trä hänger kvar. Flaskan är ju fin i alla fall.

Uppdatering 4/11-19: Tydligen kommer Vintermust ersätta Årsmust, vilket är synd då Årsmust var godare eftersom Vintermusten har 20 % mindre socker. Dessutom verkar en diskussion blossat upp där vissa tror att Vintermusten ska ersätta den vanliga julmusten från Apotekarnes (och byta namn). Så är självklart inte fallet då denna nya smak bara är en variant som också Årsmust varit ända sedan 2013. Källa: Carlsberg. God jul!

Vad kostar Apotekarnes Vintermust och var köper jag den?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: MatHem.se. Snart kanske Coopers Candy med flera får in den.
Rekommendation: Endast för er som gillar öl. Söt, avslagen öl.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.