Apotekarnes Bryggarmust

Apotekarnes Bryggarmust

Apotekarnes Bryggarmust är årets andra nyhet inom julmust från Apotekarnes. Den andra är som bekant Apotekarnes Vintermust som inte var någon höjdare och har varit på tapeten senaste dagarna (nej, ingen av dessa kommer ersätta julmusten). Sockerbiten tvivlar starkt på att det blir bättre när man blandar julmust med en tredjedel fjärdedel julöl.

Bryggarmusten skummar friskt och är verkligen kompakt mörk i färgen. Det finns en oerhört tydlig doft av öl som forcerar sig igenom musten. Om det är malt eller humle låter vi vara osagt. Läsken skummar rejält och skummet fyller gärna upp hela munnen.

Det smakar tydligt av öl och den smaken lägger sig som en hinna över allt annat vilket hindrar både sötma och smak från julmusten att blomma ut. Som om någon av misstag hällt upp julmust i ett glas med en slatt avslagen ljummen öl kvar i.

Även eftersmaken är förpestad med ölsmak, endast i raparna kikar julmusten fram. Smaken av malt och humle fyller verkligen upp munnen. Hur man än vrider och vänder på det så känner man hela tiden av den där sunkiga ölsmaken.

Bryggarmust är en idé som borde stannat vid ritbordet, för det här var verkligen ingen hit. Resten får rinna ut i slasken.

Vad kostar Apotekarnes Bryggarmust och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Stay away (om du inte älskar öl över allt annat).

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.