Ben & Jerry’s Fairway to Heaven

Ben & Jerry's Fairway To Heaven

Ben & Jerry’s Fairway to Heaven är senaste tillskottet i Ben & Jerry’s glassfamilj i Sverige, och den har som många gånger tidigare smugits ut i handeln. Beskrivningen är kort och koncis samt lockar med salt:

Salted Caramel Ice Cream with Chunks of Caramel Bar

Glassen och godisbitarna är beige hela vägen igenom och doften avslöjar inte mycket, förutom toner av nöt och kola. Det är en ganska dyster presentation, men smakerna är desto piggare.

Till en början känns glassbasen faktiskt ganska salt, inte i nivå med Mormor Magdas Salta Karamell, men ändå tillräcklig. Tyvärr avtar saltet efter varje tugga, vilket är lite synd. Det är dock en solid och god kolasmak på glassen. Lite smörig och söt. Dessutom smälter glassen lika fort och på samma sätt som salta glassar gör, den blir lite grynig i konsistensen.

Det finns rikligt med stora godisbitar med smak av kola. De känns som vit choklad med lite bränd karamell. De smälter lätt och är inte sådär jobbigt hårda. Smaken av smörkola är ljuvlig och en av höjdpunkterna i glassen.

När man skopat in en rejäl hög med glass så känner smaklökarna av en mörk kolaton, som att vuxen kola möter barnslig dito. Sammantaget är det här en stabil glass som varken överraskar eller gör dig besviken.

Vad kostar Ben & Jerry’s Fairway to Heaven och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Ställ ned förväntningarna på saltet så blir det ljuvligt.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Öppen glassburk

Beige glass med beige kolabitar. Mums!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.