Mormor Magdas Chokladkola

Mormor Magdas Chokladkola

Mormor Magdas Chokladkola släpps först i höst/vinter och som en lycklig lyckost har Sockerbiten fått tag i ett exemplar av denna ljuvligt goda glass. Glassbasen är mörkt brun och har små stänk av chokladkross och doftar kvalitetschoklad. Vid första tuggan händer något magiskt, nästan trolskt. Den normalt bittra och vuxna chokladglassen är söt som sirap och är förgylld med en osynlig kolasås som flätas samman med glassen perfekt. Därför blir sötman helt underbar men ändå inte övertagande. Inga stråk av kolasås finns, istället är såsen utbredd överallt. Mormor Magdas Chokladkola får då smakmässigt en mjölkchokladkänsla och sötman är så bra att man önskar att den aldrig tog slut.

Konsistensen är lite grynig på grund av det finmalda chokladkrosset som simmar runt i hela glassen och troligtvis är en vattendelare, antingen älskar man det, eller så gör man det inte. Först i eftersmaken träder den kraftiga chokladsmaken fram och biter sig fast länge i gommen. Mormor Magdas Chokladkola känns, lite förvånande och i positiv bemärkelse, både ovanlig och nyskapande på samma gång. Nu är det bara att se fram emot världspremiären, missa inte denna glass!

Vad kostar Mormor Magdas Chokladkola och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe; Gåva, tack Mormor Magdas. I höst på MatHem.se.

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Glassburken öppnad

Ljus chokladglass visar sig innanför locket på Mormor Magdas Chokladkola.

Portionsförpackning

Mormor Magdas Chokladkola finns i portionsförpackning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.