Fazer Caramel Popcorn

Fazer Caramel Popcorn

Fazer Caramel Popcorn har nyligen lanserats i Finland och denna gång har nyheten faktiskt kommit samtidigt till Sverige. Pressbyrån säljer den i mindre storlek och med en lite annan design.

Chokladkakan doftar lite extra sött och mjölkigt. Kanske lite toner från kola, men inget som avslöjar popcornen. De är ju karamelliserade så det kanske inte är så underligt att ingen arom sipprar ut.

Varje tugga är enormt krispig och man tror nästan att tänderna ska spricka. Karamelliseringen är hård och sitter kvar länge efter chokladen svalts ned.

Popcornen ger smak men ingen konsistenskänsla, vilket är lite underligt att uppleva. I eftersmaken bjuder de dessutom på en bränd ton.

Chokladbasen är, som brukligt från Fazer, både söt och fet och alldeles förträfflig. En svag hint av karamellig kolasmak finns där också. Tyvärr är avsaknaden av salt stor, vilket gör att den tidigare smaken Fazer Salty Popcorn faktiskt var bättre.

Vad kostar  Fazer Caramel Popcorn och var köper jag den?

Pris ca 28 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån och Godis247.se. Håll utkik efter den svenska utgåvan hos bl.a. Coopers Candy och Klippkungen kring vecka 7.
Rekommendation: Vill du prova en smakkombination du troligen redan testat tidigare, så kör.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

KarlFazer Caramel Popcorn

Det går att ana lite karamell i chokladen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.