Marabou Popcorn

Marabou Popcorn

Marabou Popcorn Eva’s Edition fylld med popcorn, crunchy corn och havssalt kan enklast beskrivas som Marabou Crunchy Corn 2.0. Om ni minns den goda chokladkakan från 2012.

Smaken har skapats av Eva i Kristianstad som i och med det blev en av vinnarna i förra årets tävling hos Marabou, där man kunde skapa en egen smak. Skillnaden mot 2012 är att vi nu hittar poppade popcorn och havssalt tillsammans med majssnacksen. Chokladkakan har redan släppts i Finland och kommer till Sverige först vecka 7. Ni hittar var ni kan köpa den redan nu nedan.

Men hur smakar den då? Undersidan är skrovlig och vittnar om rejält med fyllning i chokladkakan. För doften avslöjar nämligen ingenting, bara söt chokladarom avges.

Redan vid första tuggan stöter man på den enorma krispigheten från majsen, som också gärna sätter sig i tänderna. Samtidigt släpps en tydlig majssmak fram och ibland känner man även av popcornsmaken, men den är ganska svag.

Saltnivån är helt okej, men stänken kommer oftast i samband med stora fyndigheter av majssnacks. Som vanligt hade Sockerbiten önskat än mer salt.

Sötman är brännande och mjölkchokladen är fet och god. Tillsammans med krispigheten och den lätta sältan blir det en angenäm upplevelse. Det är måhända ingen nyskapande smak, då den funnits i otaliga varianter tidigare, men det är en god och beprövad kombination. Det sägs även att smaken kommer bli permanent i sortimentet. Fazer Salty Popcorn står fortfarande högst på tronen av mjölkchoklad med popcorn.

Vad kostar Marabou Popcorn och var köper jag den?

Pris ca 28 kr.
Inköpsställe: Godis247.se. Övriga butiker i Sverige vecka 7. Nu på Klippkungen.se.
Rekommendation: Självklart bör ni testa den. En fin blandning av sött och salt.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou Eva's Edition Popcorn

Det är rikligt med fyllning i chokladkakan, något som kan ses här.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.