Nyhet: Ben & Jerry’s Sundae

Ben & Jerry's Sundae

Wow! Ben & Jerry’s har precis släppt nyheten Ben & Jerry’s Sundae som är hela fyra nya smaker och ett nytt koncept med mjuk glass på toppen. En av smakerna är dessutom laktosfri. Sedan tidigare har vi ju Topped-glassarna med ett hårt lager på toppen. Detta blir tvärt om helt enkelt. Ben & Jerry’s beskriver det nya konceptet såhär;

Upptäck några av våra mest chunky, swirly smaker, toppade med aldrig tidigare skådad mjuk vispad glass och rikligt med sås och chokladbitar.

Vi går igenom smak för smak, riktiga recensioner kommer så fort de finns i butik, vilket sägs vara ganska snart.

Hazel-nuttin’ but Chocolate

Här kommer vi bjudas på både choklad, hasselnötter, brownie och havssalt. Smaken beskrivs närmare bestämt såhär;

Choklad- och hasselnötsglass med browniebitar och swirls av choklad och havssalt, toppad med mjukt vispad glass, swirls av choklad och hasselnötter samt chokladbitar.

Cookie Vermont-ster

En Vermonster utan lönnsirap? Underligt och det låter bara som en alldeles vanlig glass. Havssalt låter i alla fall intressant. Se beskrivningen här;

Gräddglass med chocolate chip cookies och swirls av chokladkakor, toppad med mjukt vispad glass, swirls av choklad med havssalt samt chokladbitar.

Oh My! Banoffee Pie!

Kan detta vara något som liknar Sockerbitens favorit Ben & Jerry’s One Love? Det vore ju drömmen! Med bananglass och kolasås med kakbitar och bitar av choklad kan det bli succé igen. Lite oroväckande beskrivning att inte kakorna och kolasåsen nämns i samma veva;

Bananglass med kakswirls och chokladbitar fyllda med kolasås, toppad med mjukt vispad glass, kolaswirls och chokladbitar.

Uppdatering 9/12-22: Recensionen av Ben & Jerry’s Sundae Oh My! Banoffee Pie! är ute.

Berry Revolutionary

Detta är den laktosfria (mjölkfria) glassen med hallon och chokladkakor. Fudgesås låter spännande! Se här;

Mjölkfri hallonglass med swirls av chokladkakor och bitar av chokladsandwich kakor, toppad med mjukt vispad glass, chokladfudgesås och chokladbitar.

När finns Ben & Jerry’s Sundae att köpa i butik?

Just nu finns inget officiellt datum när ni kan köpa glassarna. De brukar lanseras hos Hemmakväll och Foodora först och denna artikel uppdateras så fort Sockerbiten vet mer. Det ryktas dock att de kommer redan vecka 6.

Uppdatering 5/1: Nu har Ben & Jerry’s officiella Instagramkonto bekräftat att Sundaes kommer till 7eleven, Pressbyrån, ST1, Grillköket Sibylla, Hemmakväll, Direkten, OKQ8 och Foodora med start vecka 6. Övriga butiker får dem först vecka 11. Så håll ut!

Källa: benjerry.se

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.